Descriere
Vinul de portocale este atât tonic, cât și un aperitiv minunat, ce poate fi consumat însă și ca produs medicinal.
Portocalele sunt fructe antioxidante, bogate în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier, magneziu, sodiu), fibre, grăsimi și proteine, 100 g de fruct având doar 60 de calorii. Unul din motivele principale ale creări gamei de vinuri de portocale Principe de Azahar este conținutul ridicat de antioxidanți pe care aceste fructe îl au.
Majoritatea persoanelor asociază portocalele cu vitamina C şi fac asta pe bună dreptate, deoarece un singur fruct de mărime medie poate aduce mai mult decât necesarul zilnic al acestei vitamine pentru un adult.
Benefic și exclusiv, cu calități incontestabile, elaborat manual din sucul celor mai bune portocale ale pământului valencian, oferind un motiv excelent pentru a fi degustat, vinul sec de portocale este cel puțin interesant, dacă nu chiar deosebit, ținând cont de originalitatea produsului.
Sticlă italiană pe trei straturi, de calitate superioară, cu aproape 5 ani de macerare și 16 ani vechime transformă vinul de portocale Principe de Azahar într-un vin Premium și totodată într-un cadou de lux, ideal pentru iubitorii de băuturi fine și de vin sec.
Comercializăm doar Rezervele Casei Sendra Gonzalez.
Notă de degustare: Impresia generală este, mai degrabă, una de finețe, eleganță și echilibru. Culoarea este galben pai, cu o tentă opalescentă. Alcoolul și aciditatea sunt în deplină consonanță în corpul rotund și bine balansat, iar gustul este centrat pe portocale. Post gustul este lung, cu elegante senzații amărui și fine atingeri minerale. Proaspăt, răcoros, caracterizat de o mineralitate tipică soiului şi de o bogăţie de arome specifice de iarbă și portocale verzi, acest vin este un vin sec, fructuos, pe care prospeţimea portocalelor îl face plăcut şi tentant.
Beneficii:
- Vinul sec de portocale nu conține adaos de zahar fiind potrivit pentru diabetici;
- Ca antioxidant, vitamina C din portocale combate acţiunea radicalilor liberi, de aceea poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer sau inhiba evoluţia acestora. De asemenea, ajută și la lupta cu diverse infecții și poate fi de folos și în combaterea asteniei.
-
Totodată, Vitamina C din portocale ajută la formarea colagenului, proteină esenţială pentru menținerea sănătății pielii;
-
Previne obezitatea;
-
Menține sănătatea sistemului respirator;
-
Ajută digestia, este recomandat pentru anorexie, dispepsie, tulburări intestinale sau lipsă de apetit;
-
Reglează tensiunea arterială și este recomandat pentru cei cu sânge îngroșat.
Cynthia Sass, MPH, RD editor nutriționist, autor de succes, cu publicații în New York Times, situează vinul de portocale ca fiind în Top 5 băuturi benefice pentru sănătate, pe locul întâi clasându-se Vinul Rosu Sec, pe locul doi, Vinul de Portocale, pe locul trei, Vinul Rosé, pe locul patru, Vinul Alb Sec, locul cinci fiind ocupat de Vinul Alb Dulce.
Pe lângă asta, vinurile de portocale Principe de Azahar conțin mulți antioxidanti, având proprietăți tonice și digestive pentru stomac.
Despre Principe de Azahar:
- Crama Sendra Gonzalez a adaugat în 2002 o nouă savoare la gama selectă de vinuri Premium Principe de Azahar - Vinul sec de portocale;
- Metoda clasică de obținere a vinului prin fermentarea mustului este una cunoscută în întreaga lume. Și metoda obținerii vinului din ierburile de orez folosită cu preponderență în Asia este una răspândită pe acest continent. Totuși, procesul de elaborare a vinului din diverse fructe, altele decât strugurii nu este încă foarte cunoscut;
- Sistemul de elaborare folosit în cazul acestui vin este cel tradițional, la care nu se adaugă alcool. Se utilizează sistemul clasic de fermentare a vinurilor, dar ceea ce face diferența este fermentația foarte lentă; la doi ani se ajunge la aproximativ 12 sau 13 grade de alcool natural, începând cu anul trei de fermentare aciditatea, limpezimea și alcoolul din vin vor fi de calitate Premium, cu un gust excepțional. Urmează trei procese de filtrare naturală, iar metoda de extragere a vinului folosită este căderea gravitațională. Rezultatul - cel mai curat vin și în același timp bogat în de antioxidanți.
- Deoarece folosim suc de portocale stors 100% natural, vinul rezultat este bogat și aromat. Când cumpărați vin de portocale de la noi, îl primiți îmbuteliat într-o sticlă italiană, în trei straturi, de calitate superioară, pentru ca stabilitatea acestuia să fie desăvârșită și siguranța la transport mărită.
- Vinul sec de portocale este produs în Altea, regiunea Alicante, din Spania. Culoarea este de un galben-auriu și produsul rezultat este alcătuit exclusiv din portocale. Nu se folosesc vinuri de struguri sau sucuri de alte fructe în adaos. Este un vin răcoros, se bea rece, fiind astfel recomandat pentru sezonul de vară.
Caracteristici fizice și de mărime:
- Vin sec realizat din suc de portocale, 100% natural, provenind din soiul de portocale Valencia Late, din fructe verzi. An producție 2003;
- Culoare aurie și nuanțe portocalii;
- Concentrație alcoolică de 12,5% vol.;
- Aciditate 5,2 g/l;
- Zahăr rezidual 23%;
- PH 3,3 ;
- Clarificare naturală / decantare;
- Macerare tânără (devreme) 38 luni în butoaie de oțel inoxidabil, pentru a permite menținerea cu ușurință a aromelor de fructe, umate de 6 luni în butoaie americane noi, îmbuteliate în sticle și depozitate pentru încă 12 luni;
- Stabilizare în rezervoare din oțel inoxidabil, stabilitatea în sticle fiind de 20 de ani;
- Nu conține adaos de zahăr;
- Rămâne stabil la lumina soarelui și la alterarea de culoare cu trecerea anilor.
Recomandări:
- Asociere culinară: Se poate consuma atât la aperitiv, cât și la masa principală. Vinul sec de portocale merge foarte bine cu foie gras, paté, carne macră, pește, fructe de mare, fideuas sau orice aperitiv;
- Este un vin Premium recomandat pentru: cadouri business (CEO, manager, director), cadouri în semn de apreciere a clientilor și a partenerilor de business, aniversarea firmei (10 ani, 25 ani, 50 ani etc.), realizări deosebite ale companiei, evenimente și petreceri ale firmei;
- Ideal pentru iubitorii de vin sec, Vinul de portocale Principe de Azahar poate fi savurat în cadrul petrecerilor private, business dinners, la masa de Craciun și de Revelion precum și în cadrul mesei de Pasti;
- Evitați expunerea îndelungată la lumina soarelui și la căldură;
- Se servește foarte rece, între 8 - 10 grade, iar pe timp de vară 6 - 8 grade.
Băutură fermentată din suc de portocale elaborată și îmbuteliată de Bodegas Sendra Gonzales S.L. Altea, Alicante, Spania
Importat de S.C. Aetel Biotech S.R.L., România
Distribuit de S.C. GBAK Solutions S.R.L.
Disclaimer:
»Culorile din imagini pot fi ușor diferite de culorile reale ale produsului;
»Imaginile afișate pot conține accesorii sau decoruri care nu sunt incluse în prețul produsului.
Detalii produs
Produse similare



