var pixel_id = parseInt("580260792341653");

Viaţa are nevoie de Sare şi Piper

Viaţa are nevoie de Sare şi Piper

La fel cum cele două condimente se completează şi potenţează reciproc, în viaţă, de multe ori, albul şi negrul se interconectează.

Sunt bucuros, dar parcă îmi lipseşte ceva.

Mi-e greu, dar am speranţa că totul va fi bine.

Nu te amesteca în toate, ca sarea în bucate.

Sunt momente când înţelegem, fiecare la timpul potrivit, că este important să ne dozăm efoturile în aşa fel încât să găsim un echilibru. Să ajutăm pe cei din jur, dar să ne rămânem fideli noi nouă.


Aceleaşi principii se aplică şi în bucătărie: puţină sare, la timpul potrivit, poate produce o explozie de gusturi. Aşa cum lipsa gramului de sare, sau din contră, prea multă sare, pot produce... dureri de burtă. Sau pot duce la divorţ, cum am auzit eu recent!


Glumesc, evident, dar până de curând, nu m-am gândit niciodată serios care este rostul acestui condiment. Putem folosi o căutare pe internet şi descoperim, la un simplu click, aproape 90.000 rezultate cu şi despre sare. 


Nu am stat să le citesc pe toate, viaţa e scurtă, gustu-i lung, vorba... cuiva. Dar vă prezint câteva curiozităţi despre sare:

  1. Sarea este importantă pentru funcţionarea corpului uman, însă dacă bem prea multă apă o putem scoate din corp, cauzând hiponatremia.
  2. Şi consumul prea mare de sare poate fi mortal: 1 gram de sare per kilogram de corp este suficient pentru a provoca moartea. Aşa se sinucideau nobilii din China.
  3. Clorura de sodiu (sarea) se formează atunci când sodiul instabil reacţioneaza cu clorul gazos. Este singura familie de "pietre" mâncată de oameni.
  4. Ultima etapă din purificarea combustibilului pentru avioane (cherosenul) constă în amestecarea cu sare pentru  eliminarea oricărei urme de apă din el înainte de a-l folosi.
  5. Copiii până la vârsta de 4 luni nu simt gustul sărat. Un om adult e obişnuit să consume în jur de zece grame de sare în fiecare zi, în medie.
  6. Mexicanii folosesc sarea şi lămâia pentru a masca gustul unei tequilla de slabă calitate? O tequilla bună, este consumată fără sare şi fără lămâie, asemănătoare unui whiskey de calitate superioară.
  7. În secolul XVII sarea era de patru ori mai scumpă decât carnea de vită.
  8. În trecut, sarea era mai valoroasă decât aurul. De fapt, cuvântul salariu vine din latină, de la cuvantul "sal", care însemna sare. Şi asta nu pentru că soldaţii romani (din Roma) îşi primeau salariul în sare, ci pentru că îşi primeau salariul pentru că păzeau rutele pe care se făcea comerţ cu sare.
  9. Se spune că dacă răstorni solniţa înseamnă că o să ai ghinion. Explicaţia stă în pictura lui Leonardo Da Vinci, Cina cea de taină. În aceasta, Iuda apare în dreptul unei solniţe răsturnate. De aici, oamenii au tras concluzia că o solniţă răsturnată îţi va aduce ghinion.


Probabil aţi observat că apar, tot mai des, pe rafturile magazinelor unde vă faceţi cumpărăturile, noi sortimente de sare.


Orice tip de sare alegeţi, consumaţi cu măsură şi, de ce nu, încercaţi cu încredere sortimente noi ca sarea de mare naturală cu tomate sau chiar sare de mare naturală cu usturoi.


Se spune că sarea, ca și pâinea, se împarte. Eu vă propun să luați cât mai des masa cu cei dragi, să vă bucurați de gust împreună, să faceți alegeri (inclusiv culinare) înțelepte și să nu uitați, în clipele grele, că a mânca împreună cu cineva pâine și sare înseamnă a lega o prietenie indestructibilă.


Să vă fie viața cu gust și sens!


Sare de mare naturala neagră lux 150gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Principe de Azahar se distinge prin faptul că aduce mereu la dispoziție, pentru bucătărie, cele mai bune produse de pe piață. Unele produse nu doar că su...
99,53 RON
Sare de mare albă naturală lux 150gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Dacă vă place să gătiți și trebuie să preparați un fel de mâncare pentru oaspeții dvs., va trebui să aveți la îndemână sare și mirodenii pentru a vă condimenta prepa...
94,12 RON
NOU
Sare de mare naturala tomate lux 150gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Este un produs exclusiv și elegant pentru celor cărora le place să adauge bucurie și gust la felurile de mâncare. Sarea de tomate este păstrat într-...
94,12 RON
NOU 5%
Sare de mare naturala vanilie lux 150gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Dacă doriți să vă bucurați de o delicatesă, nu ezitați să încercați acest tip de sare, ideală pentru cele mai selecționate feluri de mâncare. Sare natura...
94,12 RON
89 RON
5%
Sare de mare lichida de lamaie salbatica 250ml - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Sarea nu este bună în exces, dar oferă o aromă unică meselor. La fel și condimentele pe care le puteți folosi după preferințe și în funcție de ce aromă doriț...
83,20 RON
79 RON
NOU 5%
Sare naturală sălbatică gri fină 200gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Produs gourmet, ideal pentru persoanele căror le place bunul gust și imaginația gastronomică. Comercializam doar Rezervele Casei Sendra Gon...
91,12 RON
87 RON
NOU 5%
Sare de mare naturală lămâie lux 150gr - produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Sarea de mare de lamaie, este un condiment 1 00% natural bogat în aromă de lămâie care vă va surpinde într-un mod plăcut, o sare ideală pentru asezona...
94,12 RON
89 RON
NOU
Sare de mare naturala usturoi lux 150gr - Produs gourmet Principe de Azahar Spania Sare naturala
Fulgi de sare naturală cu usturoi, este un amestec sănătos și bogat pentru salată, pește, carne, etc. Sarea de mare naturala cu usturoi este o sare...
94,12 RON

Taguri:

Comentarii